Teknologisk Institut

VENT ORDNINGEN

Udfordringen
Teknologisk Institut administrerer en række ordninger, som omfatter særligt certificerede virksomheder indenfor ventilation, indeklima, energiforbrug mv. Der var behov for at skabe større interesse blandt offentlige og private virksomheder for at fokusere på et miljørigtigt indeklima – både til gavn for medarbejderne og energiforbruget.

Målet
At skabe større viden om ventilationsområdets betydning for medarbejdertrivsel og -komfort, energibesparelser og mindre CO2 og få flere til at henvende sig til VENT-ordningens medlemmer.

Målgruppen
Driftsansvarlige i private og offentlige virksomheder.

Løsningen
I stedet for at tale ventilation og opvarmning fokuserede vi på resultatet af at have en god ventilation og opvarmning, nemlig et miljørigtigt indeklima; et indeklima, der giver et sundere arbejdsmiljø, en højere komfort og et lavere energiforbrug. Vi udviklede et nyt website med informationer om, hvad der skal til for at opnå et miljørigtigt indeklima og med liste over de certificerede VENT-firmaer, som kan hjælpe med at servicere og indstille anlægget. Desuden udviklede vi flyer og annoncemateriale, som VENT-firmaerne kunne bruge i deres egen markedsføring.

Endelig udviklede vi – specielt målrettet offentlige virksomheder – en ”avis” som bl.a. gennem cases gik i dybden med de fordele, et korrekt dimensioneret og driftet anlæg giver. Avisen blev omdelt til energi- og driftsansvarlige for kommunernes ejendomme over hele landet.

Effekten
Avisen gav stor opmærksomhed hos kommunernes energi- og driftsansvarlige og resulterede i optimering af driften i et stort antal kommunale bygninger. VENT ordningens certificerede virksomheder bruger i stor udstrækning de materialer, som stilles til deres rådighed.

Vi har desuden udviklet websites, foldere mv. for en række andre ordninger indenfor varme, ventilation og indeklima – alle ordninger administreret af Teknologisk Institut.  

teknologisk-institut